måndag 11 juni 2012

Vilken bjässe!

Den här skulle jag vilja ha! :)


Sorten heter Maine Coon och dom verkar kunna bli hur stora som helst!
Katten på bilden väger nio kilo! :)
Undrar vad dom har för kynne? Nån som vet?

Hej Hopp!

8 kommentarer:

  1. Var precis i tvättstugan och bläddra i Aftonbladet som låg där och fick syn på den kattbilden :)
    Skulle vara häftigt att möta den när man går i skogen ;)
    Har ingen aning om vad den har för kynne, men ska nog googla lite för att se..
    Vore coolt att ha en sådan!
    Du har inget husdjur va?!? Aldrig funderat på att skaffa katt?

    Kram Kram!

    SvaraRadera
  2. Skogen?? Finns väl ingen skog i Sthlm?? Hahaha.. ;)
    Först skulle man nog tro att det var en lo, den har ju antydningar till små tofsar på öronen. Kan det vara någon typ av korsning mellan vanlig katt och lodjur?
    Näpp, jag har inga husdjur, men skulle kunna tänka mig både hund och katt, gärna en sån bjässe som på bilden ovan, om den nu inte är för vild och osocial..
    Jag bor så nära vägen, så för tillfället är det nog inte så lämpligt med katt, även om katterna brukar vara förståndiga i trafiken. En hund kräver nästan att man är två för att orka med, dessutom vill man ju inte att den ska vara ensam för mycket. Så hundägare lär man väl aldrig bli, men kanske kattägare då.. nån gång. ;)

    KRAAAAAAAM

    SvaraRadera
  3. Jag har i allafall en skog precis runt husknuten där jag bor som är några kilometer lång och ligger precis bredvid vatten..(bor dessutom i närförort med gångavstånd in till stan)
    I den skogen finns det både ekorrar, massor av kvittrande fåglar, rätt mycket rådjur och så såg jag t.o.m. en räv skutta förbi förra året :)
    Så, släng bort dina betongfördomar om Sthlm med det samma ;)

    Efter min googling fick jag reda på det här b.l.a:
    Maine Coon är en av ursprungsraserna bland kattraserna. Dess ursprung är ifrån öarna utanför Maine i USA och var från början en katt som bodde på lantgårdar och i vilt tillstånd precis som många katter gör här i Sverige. Maine Coon katterna är kända för sitt lätta och stabila temperament, vilket gör att de passar in i nästan alla miljöer och ihop med andra djur. De kallas ofta för den ”vänliga giganten” för de är lugna, tillgivna och väldigt sociala katter. En katt som ger ett majestätiskt och imponerande intryck, med många kontraster och har många strängar på sin lyra.

    Låter ju som en himla trevlig katt att ha ju :)
    Bra att du tänker vettigt om det där med hund, är ju allt för många som har hund som aldrig borde ha skaffat någon...de skulle nog hellre ha skaffat en leksakshund de kan vrida upp ibland med tanke på hur lite de bryr sig om sina hundar :(

    Kram!!

    SvaraRadera
  4. Hihihi.. Bra att du tillrättavisar mig! ;p
    Jag har inte varit i Sthlm så många gånger, men tillräckligt många gånger för att inte ha såna fördomar! Fy på mig!! Hahaha..
    Nästa gång lovar jag att spana efter dom kilometerlånga Sthlm-skogarna.. ;)

    Intressanta fakta om katten, verkar som en sån skulle passa mig perfekt!
    Oavsett vilka djur man har/skaffar, så ska man ta hand om dom på bästa sätt!
    Djuren ger ju oss människor så mycket, så vi måste ta vårt ansvar och vara bra hussar och mattar tillbaka!

    KRAAAAAM

    SvaraRadera
  5. Japp ut och spana skogar i Sthlm nästa gång! ;)
    Det är väl därför man åker till storstan he he..

    Javisst är det så att man ska ta hand om sitt husdjur på bästa sätt oavsett vilket man skaffar....sen tycker jag även att man ska bojkotta vissa djur som husdjur...t.e.x. fåglar...vilket liv har de på en skala när de sitter i sin bur hela tiden och ev får vara lite i lägenheten (dessutom vingklipps de ju ofta..ja, iallafall papegojor) usch vad hemskt!
    Vi måste ta betydligt bättre ansvar för djuren helt klart!

    Kraam!

    SvaraRadera
  6. Är helt enig med dig! Fåglar rör sig ju över extremt stora områden, så dom ska definitivt INTE sitta i burar! Och helst inte vara i fångenskap överhuvudtaget.

    KRAAAAM

    SvaraRadera
  7. Hejsan....jag har en Maine coon hane, han heter lynx och väger ca 12kilo...väldigt lik katten på bilden med självklart mkt finare och större....!!! Hehe..!! Även en svart m.c. hane som heter heffner, mer normal storlek, 7-8kg...mkt tjusig även han...!! Annars otroligt trevliga och sociala katter, mkt tillgivna och ibland lite åt hundhållet i vissa avseenden....köp...!!!!

    SvaraRadera
  8. Tack för din kommentar "Anonym".
    Dessvärre är jag inte så bra på att svara eller blogga.
    Lät som du har både stora och fina katter!
    Jo, jag är lite avis! ;)

    SvaraRadera