måndag 16 april 2012

Polisjakt.

På onsdag är det debatt hos Ekdahl (TV4) angående den här polisjakten.
Det som ska diskuteras är huruvida Polisen gör rätt eller fel när dom jagar efter motorcyklar i farter långt över 200km/h.
Den här filmen ligger till grund för diskussionen.
Se själv och dra dina egna slutsatser. (Filmen är över en timma lång!)
Rätt eller fel?
Jag vet då vad jag tycker..

 

Med tanke på vilka farter, och vilka risker han utsätta sig själv, sin 17-åriga flickvän och alla andra medtrafikanter för, så hade man nästan önskat att dom nyss hade begått ett extremt allvarligt brott och nu är beredda att göra vad som helst för att komma undan, men det enda dom hade gjort var att köra mc utan körkort och dessutom i lite för hög fart.
Ingen aning om vilka påföljder det kan ge, men det är ju inte direkt "dödsstraff" på sånt i Sverige.. (Knappast någon annanstans heller!)

Men tyvärr så fattar killen helt fel beslut och försöker att köra ifrån Polisen.
Till en början så är det en polisjakt i slow motion mitt inne i Stockholm, men sen så skruvas farten successivt upp, och efter 45 minuter i farter kring 240km/h så tar det slut på det väntade sättet, nämligen med en dödskrasch. (Föraren omkommer. Ej filmat.)
Tjejen klarar sig däremot mirakulöst och tycker (tillsammans med den omkomna killens mamma) att Polisen gjorde fel när dom försökte få stopp på vansinnesfärden.
????

Jag kan känna sympati med "stackars" mamman, men som jag ser det så gör inte polisen några fel, inte av någon allvarlig karaktär iaf.
Möjligtvis skulle dom ha varit lite mer resoluta redan från början.
Då fanns möjligheten att stoppa paret, men då vågar man inte agera eftersom det är någon typ av mc-träff vid McDonalds..??
Betyder det att Poliser är rädda för alla motorcykelsamlingar?!
Det här var ju knappast Hells Angels!!
Märkligt..

Kanske även polisens sick-sackande på motorvägen (i farter över 200km/h) kan ifrågasättas, för vid den tidpunkten så hade Polisen tillgång till helikopter så då fanns det ingen större anledning att köra så fort och på det viset.
Men, det utsatte "bara" andra trafikanter för livsfara, INTE mc-paret.
Mc;n var vid det tillfället L Å N G T framför Polisbilen.

Nä, jag har svårt att känna några sympatier för den döda killen.
Han har bara sig själv och skylla.
Han hade precis när som helst kunnat köra in till vägkanten och stannat.
Då hade han levt idag.

Att skylla på Polisen.. jag tycker att det är långt.
Visst ska dom granskas och så, men det får ju finnas lite rim och reson också, gör man sig skyldig till ett brott och sen försöker köra ifrån Polisen bara för att "spela Allan" och imponera på flickvännen så får man nog vara beredd på att det kan sluta illa.
Och det kanske killen var inställd på, men tydligen inte dom anhöriga..
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13359177.ab

Avslutningsvis..
Som tur är, så var det "rätt person" som dog.
Det är ju inte helt ovanligt annars, att den som sitter bak är den som förolyckas.
Man kan ju leka lite med den tanken..
Hur kul hade det känts om man vaknade upp på ett sjukhus och fick reda på att man har dödat den man älskar, och det p.g.a att man hade försökt köra ifrån Polisen eftersom man saknade körkort och hade kört lite för fort.. snacka om ångest!!
Usch!!

Hej Hopp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar